Τακτικισμοί και προεκλογικά δώρα

Τακτικισμοί και προεκλογικά δώρα

Τακτικισμοί και προεκλογικά δώρα 900 600 Αντώνης Σαουλίδης

Διαβάστε το Άρθρο στην ThessNews

H προαποφασισμένη αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση εντάσσεται στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς καθώς εξυπηρετεί τα στενά κομματικά συμφέροντα των κομμάτων που την απαρτίζουν.

Δεν είναι μία αυθεντική πολιτική πράξη, είναι τακτικισμός και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η τραγική διαχείριση των εθνικών θεμάτων και η προσπάθεια εργαλειοποίησής τους με στόχο το στρίμωγμα της αντιπολίτευσης, συνιστά στρατηγικό λάθος και ανεπίτρεπτη μεθόδευση.

Σπάει μία παράδοση ετών που ήθελε την εκάστοτε κυβέρνηση να προχωρά στα εθνικά θέματα έχοντας εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση στο εσωτερικό, ώστε ισχυρή διαπραγματευτικά να διεκδικήσει και να υπερασπιστεί αποτελεσματικότερα τα εθνικά συμφέροντα. Στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, γίναμε μάρτυρες μιας πολύμηνης εν κρυπτώ διαδικασίας, τα αποτελέσματα της οποίας επιχειρήθηκαν να αξιοποιηθούν για εσωτερικούς μικροκομματικούς στόχους.

Σε πολιτικό επίπεδο η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να φανεί στο παρά 5, γνήσια προοδευτική δύναμη δεν μπορεί να ακυρώσει τα χρόνια συμπόρευσης ( από το 2012) με τους ΑΝΕΛ. Το σκηνοθετημένο διαζύγιο και το ταυτόχρονο κάλεσμα για σύμπραξη προοδευτικού μετώπου, αποδεικνύει πως τίποτε δεν έχει αλλάξει. Όλα εντάσσονται σε προεκλογικές κινήσεις τακτικής αλλά δυστυχώς για το κυβερνών κόμμα, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις συστηματικές επιλογές σε σειρά ζητημάτων.

Ο αγώνας για την ανάταξη της χώρας είναι μεγάλος και οι προσπάθειες που πρέπει να ακολουθήσουν, τιτάνιες. Οικονομία, εθνικά θέματα, ποιότητα ζωής, κοινωνικό κράτος βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Τα όποια προεκλογικά δώρα αποφασιστούν είναι αποσπασματικά, δεν λύνουν κανένα δομικό πρόβλημα και δημιουργούν μια επίπλαστη εικόνα κανονικότητας.