Ευκαιρία για την πόλη η Νέα Τούμπα

Ευκαιρία για την πόλη η Νέα Τούμπα

Ευκαιρία για την πόλη η Νέα Τούμπα 2076 1136 Αντώνης Σαουλίδης

Βασικός κανόνας πως οι μεγάλες ομάδες γίνονται σε μεγάλα γήπεδα. Δεκαετίες μετά ήρθε η ώρα της νέας Τούμπας. Το μέγεθος του ΠΑΟΚ τεράστιο και τα τελευταία χρόνια μεγαλώνει περισσότερο. Φέτος πήρε το Πρωτάθλημα και του χρόνου στην Ευρώπη. Το νέο γήπεδο το αξίζει η ομάδα, το αξίζει ο κόσμος της.  Πέραν όμως αυτής της οπτικής «του φιλάθλου» υπάρχει μία μεγάλη ευκαιρία για την ίδια την πόλη.

Είναι γνωστή και πανθομολογούμενη η υστέρηση της Θεσσαλονίκης σε αθλητικές υποδομές. Ενώ έχει μεγάλη αθλητική ιστορία και παράδοση σε πολλά αθλήματα – και μαζικά – δεν κατάφερε μέσα στα χρόνια να αποκτήσει τα γήπεδα και στάδια που της αναλογούν. Ίσως οι Ολυμπιακοί Αγώνες,  αργότερα η οικονομική κρίση, αλλά και κάποιες λάθος επιλογές κατά το παρελθόν, έχουν φέρει αυτό το αποτέλεσμα. Βασική υποχρέωσή μας είναι να επιδιώξουμε να χτιστούν νέα γήπεδα, να συντηρηθούν τα υπάρχοντα αλλά μαζί με όλες τις υποδομές του μαζικού αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό το γήπεδο του ΠΑΟΚ, μπορεί να σηματοδοτήσει μία αλλαγή πορείας. Η Νέα Τούμπα είναι ένα έργο πλέον ώριμο. Υπάρχει συναίνεση σε πολιτικό επίπεδο γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία για αποφυγή καθυστερήσεων και εμποδίων. Βοηθά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει και ψηλώνει και μαζί με αυτόν γίνεται αντιληπτή η ανάγκη σε περισσότερους, για ένα σύγχρονο γήπεδο στα πρότυπα των ευρωπαϊκών. Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους είναι πως η δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου αναβαθμίζει συνολικά την περιοχή.  Οι  διαρρυθμίσεις του περιβάλλοντος χώρου και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμφίβολα θα δώσουν προστιθέμενη αξία σε μια περιοχή που το έχει ανάγκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εμπορικότητα, κίνηση, ποιότητα ζωής, πράσινο, θέσεις στάθμευσης, αναβαθμισμένος αισθητικά και λειτουργικά δημόσιος χώρος.

Άλλωστε όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες ανακατασκεύασαν εκ βάθρων τις παλιές τους εγκαταστάσεις μέσα στον αστικό ιστό. Αν αντιμετωπίσουμε το project «Νέα Τούμπα»  σαν μία ευκαιρία μεγάλων παρεμβάσεων και αστικών αναπλάσεων θα καταλάβουμε πως μόνο ωφελημένη θα βγει η Θεσσαλονίκη

Σαουλίδης Αντώνης

Υπ. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κίνημα Αλλαγής ΠΑΣΟΚ