Όσο ο Φίλης θεωρεί το ΠΑΣΟΚ βρώμικο να μείνει με τον Καμμένο

Όσο ο Φίλης θεωρεί το ΠΑΣΟΚ βρώμικο να μείνει με τον Καμμένο

Όσο ο Φίλης θεωρεί το ΠΑΣΟΚ βρώμικο να μείνει με τον Καμμένο 900 600 Αντώνης Σαουλίδης

Ανήκει στη γενιά των τριαντάρηδων. Είναι δικηγόρος, παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την κεντρική πολιτική σκηνή. Ο Αντώνης Σαουλίδης σήμερα, κατέχει τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων στο δήμο Νεάπολης Συκεών, ενώ για πολλά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής. Παράλληλα, είναι εκλεγμένος στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στην KARFITSA ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και απαντά στον Νίκο Φίλη που ζητά συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Την ίδια ώρα, αναφέρεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την μια και μοναδική έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης που διεκδικεί και ο ίδιος και υπογραμμίζει επίσης, ότι η Δικαιοσύνη θα αναδείξει την αλήθεια στο δήμο του!

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Στολάκη

Οι εκπρόσωποι των θεσμών επιστρέφουν από Δευτέρα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιμένει πως θα καταψηφίσει; Σε ποια σημεία της συμφωνίας…  συμφωνείτε με την συγκυβέρνηση;

Η Κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, έφεραν για άλλη μία φορά με τους χειρισμούς τους τα πράγματα στο απροχώρητο. Δέχθηκαν λοιπόν μία συμφωνία κακήν κακώς, με μοναδικό τους γνώμονα το κομματικό συμφέρον: θα ψηφίσουν τώρα μέτρα που θα κληθούν να εφαρμόσουν άλλοι σε δύο χρόνια. Και δεν επεδίωξαν φυσικά την παραμικρή συναίνεση των πολιτικών κομμάτων. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η συμφωνία είναι ημιτελής και υπό αίρεση. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα δώσει άλλοθι σε αυτήν την Κυβέρνηση για να υποθηκεύσει το μέλλον των πολιτών προκειμένου να εξασφαλίσει λίγους μήνες ακόμη βουλευτικών και υπουργικών αποζημιώσεων.

Ο κ. Φίλης για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Επειδή στην πολιτική πολλά λέγονται, πολλά κρύβονται και πολλά γίνονται, είναι ρεαλιστικό ένα τέτοιο σενάριο; Και εάν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις;

Ο κ. Φίλης όσο ήταν υπουργός, μια χαρά παρακαθόταν στο υπουργικό συμβούλιο με τον κ. Καμμένο, και υπάκουε τις επιταγές του όσον αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα. Από τότε που παύθηκε –και– από τον κ. Καμμένο, ξαναθυμήθηκε την αριστεροσύνη του, και ψάχνει για συμμάχους αλλού. Όμως χτυπά λάθος πόρτα, και με λάθος τρόπο. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η πρώτη που μίλησε για εθνική συνεννόηση, από τότε ακόμη που και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ μιλούσαν για «σκισμένα μνημόνια» και αυτοδυναμίες. Επιμένουμε και σήμερα στην εθνική συνεννόηση, και θα εργαστούμε για να την επιβάλουμε μετά από τις εκλογές. Όμως δεν θα ανεχθούμε από κανέναν άλλες προσβολές και ύβρεις για το ΠΑΣΟΚ και την Παράταξή μας. Όσο ο κ. Φίλης και οι σύντροφοί του εξακολουθούν να λυμαίνονται το κράτος και να θεωρούν το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του «βρώμικα», θα μένουν μόνοι στην αγκαλιά του κ. Καμμένου.

Βλέπετε εκλογές κι αν ναι, πότε;

Πιστεύω πως οι εξελίξεις έχουν πάρει μία πορεία που δεν αναστρέφεται, παρά τον διακαή πόθο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κρατήσουν την εξουσία όσο περισσότερο μπορούν. Παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, υπηρετώ την προοδευτική, σοσιαλδημοκρατική λύση για τους ανθρώπους της χώρας μας, και θα ανταποκριθώ στις ευθύνες που θα μου αναθέσει η Παράταξή μας. Η σχέση που έχουμε οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, με τους τοπικούς φορείς και κυρίως με τους νέους ανθρώπους, μου δίνει δύναμη και θέληση να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Εάν δεχτούμε τα νούμερα των δημοσκοπήσεων αλλά και τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών διαδικασιών, το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης εκλέγει έναν μόλις βουλευτή. Δεδομένου ότι η περιφέρεια στην οποία πολιτεύεστε ανήκει παραδοσιακά στον Ευάγγελο Βενιζέλο σκέφτεστε να αλλάξετε περιφέρεια; Μέχρι πότε θα επιμένετε;

Στόχος μας είναι στις επόμενες εκλογές η Δημοκρατική Συμπαράταξη να είναι δεύτερη δύναμη. Και όλα δείχνουν πως ο στόχος αυτός είναι εφικτός. Οι δημοσκοπήσεις φωτογραφίζουν την πρόθεση ψήφου σε δεδομένη στιγμή, πάνω απ’ όλα όμως αποτυπώνουν την απόφαση των πολιτών για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και εθνική συνεννόηση. Η Βουλή που θα προκύψει δεν θα έχει καμία σχέση με τη σημερινή, ούτε σε κομματική σύνθεση ούτε σε πολιτικό ύφος και ήθος. Εμείς, ως Παράταξη αλλά και ως γενιά, θα επιμείνουμε μέχρι να ηττηθεί ο αντιδραστικός λαϊκισμός που κυβερνά σήμερα και να ανοίξει ο δρόμος για προοδευτικές λύσεις.

 

Είστε νέος και ενεργός δικηγόρος. Σκεφτήκατε ποτέ να εγκαταλείψετε την Ελλάδα όπως έχουν κάνει πολλοί συνομήλικοί σας;

Όχι. Δεν έλειψαν οι ευκαιρίες ή οι δυνατότητες. Όμως από κοινού με τη σύζυγό μου, αποφασίσαμε να μείνουμε με την οικογένειά μας και να παλέψουμε εδώ. Για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας. Μαζί με τα παιδιά μας. Δεν ασκώ κριτική σε όσους συνομηλίκους ή συναδέλφους επέλεξαν να αξιοποιήσουν ευκαιρίες που τους δόθηκαν σε άλλες χώρες. Αυτό που θέλω είναι να πετύχω, να πετύχουμε, να τους δώσουμε το κίνητρο να επιστρέψουν. Να φέρουν τη γνώση και τη δημιουργικότητά τους ξανά στην Ελλάδα, για να δώσουμε όλοι μαζί πνοή στην πατρίδα μας. Δεν είναι εύκολο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταδίκασε τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, την νεανική επιχειρηματικότητα και τις κυνήγησε ανελέητα. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε από την πρώτη κιόλας μέρα μετά από τις επόμενες εκλογές.

Πρόσφατα καταθέσατε μήνυση κατ’ αγνώστων για υπόθεση πλαστογραφίας στο δήμο Νεάπολης Συκεών. Επίσης  στο δήμο βρίσκεστε εν αναμονή του δικαστικού συμβουλίου για παραπομπή ή όχι του κ. Δανιηλίδη σε δίκη. Τι συμβαίνει αλήθεια, ισχύει αυτό που λέει ο λαός ότι  όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά;

Είναι γεγονός πως η δημοτική αρχή του Δήμου Νεάπολης-Συκεών έχει αποδείξει με το έργο της και συνεχίζει, πως το μόνο που προασπίζεται είναι  το συμφέρον του τόπου μας. Παρά τα εμπόδια που κάποιοι θέλουν να ορθώσουν για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων, η ελληνική δικαιοσύνη θα αναδείξει την αλήθεια. Άλλωστε, επίτρεψε μου να δανειστώ τα λόγια του ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη «Πάντα, πάντα περνάς τη φωτιά για να φτάσεις τη λάμψη».