fbpx

Αναλυτικό Βιογραφικό

Γεννήθηκα και Μεγάλωσα στις Συκιές Θεσσαλονίκης όπου και ήμουν Μαθητής του 5ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι και το 2ο Γενικό Λύκειο Συκεών.

Είμαι Παντρεμένος με την Αντιγόνη Δούναβη, Τοπογράφο Μηχανικό και έχουμε 3 παιδιά. Τον Μιχάλη, την Βίβιαν και τον μικρό Δημήτρη.

Εργάζομαι ως Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω,από το 2005. Συνεργάζομαι με πολλές επιχειρήσεις αλλά και φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είμαι Εμπειρογνώμονας-Αξιολογητής στο πρόγραμμα της ΕΕ για τη Έρευνα και τη Καινοτομία «Horizon 2020»

Το 2005 απέκτησα το πτυχίο της Νομικής από το ΑΠΘ αλλά και 3 Μεταπτυχιακά Διπλώματα. Οι Σπουδές μου συνεχίζονται μέχρι και σήμερα από την θέση του υπ. Διδάκτορα.

Υπηρετώ τον Δήμο Νεάπολης Συκεών από την Θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων στον οποίο εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος από το 2003. Επίσης από τον Δεκέμβριο του 2018 είμαι Πρόεδρος του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας-Συκεών. Από το 2007 ως το 2014 ήμουν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα είμαι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ από 2008.

Από 8 Χρονών ξεκίνησα στον ΒΑΟ Συκεών την ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό. Υπήρξα Αρχηγός της Ομάδας του ΠΑΟΚ στο Handball με τον οποίο Κατέκτησα το πρωτάθλημα δύο συνεχόμενες χρονιές 2008-2009 και 2009-2010 αλλά και το Κύπελλο το 2012. Είχα την τιμή να φορέσω πολλές φορές το εθνόσημο αλλά και να βραβευθώ ως το Καλύτερο Εξτρέμ στην Ευρώπη. Σήμερα Υπηρετώ την ομάδα του Φοίβου Συκεών από την θέση του προέδρου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 • 2005-σήμερα :Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ειδικευμένος σε θέματα δημοσίου δικαίου και δικαίου των δημοσίων συμβάσεων.
 • 2017-σήμερα: Μέλος του μητρώου κύριου Διδακτικού Προσωπικού του ΕΚΔΔΑ (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης).
 • 2017-σήμερα: Αξιολογητής  Μητρώου ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος φορέας Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα»).
 • 2016-σήμερα: Επιστημονικός συνεργάτης Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού σε θέματα νομικής υποστήριξης και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
 • 2014-σήμερα: Εμπειρογνώμονας-Αξιολογητής στο πρόγραμμα της ΕΕ για τη Έρευνα και τη Καινοτομία «Ορίζοντας 2020» (Horizon 2020), σε θέματα δημόσιων συμβάσεων καινοτομίας.
 • 2014-σήμερα: Εξωτερικός συνεργάτης, στους Δήμους Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, Δεσκάτης Γρεβενών, Ιστιαίας-Αιδηψού Ευβοίας, Πάυλου-Μελά Θεσσαλονίκης, Φλώρινας Φλώρινας, Χαλκιδέων Ευβοίας και Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, σε θέματα νομικής υποστήριξης, τεχνικής βοήθειας και συμβουλευτικής της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 • 2012-σήμερα: Συνεργάτης της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος
 • 2012-σήμερα: Συνεργάτης του ΝΠΙΔ «Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων»
 • 2012-σήμερα: Συνεργάτης Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής
 • 2011-σήμερα: Εξωτερικός συνεργάτης, στους Δήμους Λοκρών Φθιώτιδας και Σουλίου Θεσπρωτίας, σε θέματα νομικής υποστήριξης, τεχνικής βοήθειας και συμβουλευτικής της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 • 2011-σήμερα: Συνεργάτης της ARAG- Νομική Προστασία
 • 2011-2014: Εξωτερικός συνεργάτης, στους Δήμους Βοΐου Κοζάνης, Γρεβενών Γρεβενών, Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας και Διδυμοτείχου Διδυμοτείχου, σε θέματα νομικής υποστήριξης, τεχνικής βοήθειας και συμβουλευτικής της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 • 2004-2005:Ασκούμενος δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
 • 2002-2003: Υπεύθυνος ευρωπαϊκού προγράμματος ΝΕΟΛΑΙΑ, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, EURODESK.

 EKΠΑΙΔΕΥΣΗ:

 • 2017: Διπλωματούχος μεταπτυχιακού προγράμματος «Διοίκηση Μονάδων Υγείας», Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Τίτλος Διπλωματικής: «Η αξιοποίηση των δημόσιων συμβάσεων καινοτομίας από τις Μονάδες Υγείας για την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων»
 • 2010: Διπλωματούχος μεταπτυχιακού προγράμματος «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας» του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
 • 2007-σήμερα : Υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του   Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Θέμα διδακτορικής διατριβής: Δομή και Λειτουργία των σύγχρονων Πολιτικών Κομμάτων.
 • 2005: Διπλωματούχος μεταπτυχιακού προγράμματος «Διεθνείς Πολιτικές και Οικονομικές Σπουδές-Κατεύθυνση Διεθνείς Σχέσεις» του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
 • 2004: Πτυχιούχος Νομικής, Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 • 1996: Απόφοιτος 2ου Γενικού Λυκείου Συκεών.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:

 

 • Αγγλικά: Πολύ καλή γνώση
 • Γαλλικά: Μέτρια γνώση

XΕΙΡΙΣΜΟΣ Η-Υ:

 • Γνώση και χρήση Η/Υ σε περιβάλλον Windows: Word, Excel, Access, PowerPoint . Internet και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ:

 • EU budget and funding for regions and cities EU budget and funding for regions and cities, ΕπιτροπήτωνΠεριφερειών
 • Regions, EU institutions and policy-making, ΕπιτροπήτωνΠεριφερειών
 • Webinar “Innovation procurement for energy efficiency
 • 2015 EU Innovation Procurement Webinar
 • Certificate Program in Public Procurement (CPPP), World Bank (υπό ολοκλήρωση)

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

 • Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο δίκτυο δικηγόρων της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Συνδρομή για τις Δημόσιες Συμβάσεις Καινοτομίας

( http://eafip.eu/assistance/lawyer_network/ )

 • Εμπειρογνώμονας στο Διεθνές Φόρουμ για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης

Έχω διακριθεί σε ευρωπαϊκές, βαλκανικές και εθνικές διοργανώσεις, με πιο χαρακτηριστική τη βράβευσή μου ως το καλύτερο εξτρέμ στην Ευρώπη το 1997 αλλά και από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), αποτελώντας μέχρι σήμερα, το μοναδικό αθλητή χειροσφαίρισης με τέτοια διάκριση.

Αποτελώ ιδρυτικό μέλος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, του παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής στον Όμιλο Νομικού Προβληματισμού Ε.ΔΡΑ., ενώ έχω διατελέσει Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου για ΑμεΑ «Φλόγα».

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ενασχόλησής μου, στοχεύω στην πολύπλευρη κοινωνική ανάπτυξη αλλά και την επέκταση των δραστηριοτήτων του Δήμου στους τομείς του περιβάλλοντος, της οικολογίας και της πράσινης ανάπτυξης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Με πρωτοβουλία μου, ο Δήμος Συκεών το 2009 υπογράφει στις Βρυξέλλες το σύμφωνο των Δημάρχων για την εξοικονόμηση ενέργειας, αποτελώντας έτσι έναν από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που εντάσσεται στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων.

Από το 2005, μέχρι το 2010, Υπηρετώ ως εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, υπεύθυνος για την ανακύκλωση. Με πρωτοβουλία μου ξεκινάει η υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων (κομποστοποίηση), ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, λαμπτήρων, μπαταριών, ορυκτελαίων και τηγανόλαδων, ενώ επεκτείνεται η δράση ανακύκλωσης συσκευασιών και θεσμοθετούνται οι «ημέρες οικολογίας». Το 2008 ο Δήμος Συκεών λαμβάνει Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση απορριμμάτων-Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, και εντάσσεται στο  Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων και Περιφερειών για την Ανακύκλωση (ACR +).

Από το 2008 έως το 2010 ορίζομαι Υπεύθυνος για την Τοπική Δημοκρατία-Νεολαία και για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Αξιοσημείωτες δράσεις αποτελούν: η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης, η έκδοση του Χάρτη Δικαιωμάτων του Πολίτη, η σύσταση του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας Συκεών και  η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων με τη συγχρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Ιδιαίτερη στιγμή για το Δήμο Συκεών, αποτελεί επίσης η ανακήρυξη των Μανώλη Γλέζου και Απόστολου Σάντα ως επίτιμων δημοτών Συκεών στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος διατήρησης της μνήμης κατά του ναζισμού.

Τα Τελευταία Χρόνια έχω την Χαρά να υπηρετώ τον Τόπο μου από την Θέση του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Έργων Δήμ,ου Νεάπολη Συκεών. Μια αρμοδιότητα με ατελείωτες ευθύνες και δυνατότητες.